Eterinis Aliejus Karalienėms

roziu eterinis aliejus | roze karaliene | rozes

Rožės simbolinę reikšmę Jūs turbūt puikiai žinote ir šios gėlės ne kartą yra pradžiuginusios Jūsų širdį, bei užburusios kvapu. Apie rožę sukurta daugybė pasakojimų, istorijų ir pamokymų, tačiau ar žinote, kokias galias, turi šios gėlės eterinis aliejus? Kodėl jis yra laikomas eterinių aliejų karaliumi ir kuom tai naudinga Jums?

Rožės tėvynė - Azija, joje gimė pirmasis žiedas, iš kurio buvo išgautas eterinis aliejus. Rožė yra žinoma nuo antikos laikų - tiek senovės Graikijoje, tiek Persijoje. Galime suskaičiuoti net iki 250 rožės rūšių ir per 10 tūkst. Hibridinių variacijų.

Rožių eterinis aliejus laikomas Karališku, tačiau rožių aliejus yra spaudžiamas tik iš pačių kvapniausiųjų - damaskinės rožės (Rosa damascena) ir prancūzinių R. gallica bei R. centifoliia. Damasko rožė paplitusi Bulgarijoje. Rožlapiai nuskinami ryte, vos ryto rasai iškritus, ir iškart ruošiami distiliavimui. Rožės aliejus - vienas iš brangiųjų, todėl neretai padirbinėjamas.

Botanikas, žolininkas, gydytojas ir astrologas Nicholas Culpeperis teigė, kad rožė yra valdoma Veneros planetos. Moterų dauginimosi sistemos sutrikimų gydymas yra ta aromaterapijos sritis, kurioje pirmenybė teikiama rožių aliejui. Rožių aliejus turintis “moteriškų" savybių, ypač veikia gimdą.

Kaip rožių eterinis aliejus veikia žmogaus protą bei emocijas? Tai yra švelnus, bet labai veiksmingas antidepresantas. Rožių aliejus yra ypač naudingas tada, kai emociniai sutrikimai susiję su moters seksualumu ar dauginimosi ciklu. Tai yra vienas iš tų aliejų, kurie labai padeda moterims, išgyvenančioms po gimdymo atsirandančią depresiją ar depresiją, atsiradusią nutraukus artimus santykius. Rožių eterinis aliejus ypač tinka tada, kai moteris sielvartauja, o ne pyksta dėl susidariusios padėties.

Šis aliejus gali padėti moteriai, kuri nėra tikra dėl savo pačios seksualumo, ir ne taip svarbu, ar šis netikrumas pasireiškia pasitikėjimo savo troškimais trūkumu, ar nenoru pripažinti savęs lytiškai subrendusia, ar sunkumais, kylančiais tarp partnerių.

Rožių eterinis aliejus seniai yra pagarsėjęs kaip afrodiziakas. Romėnai rožių žiedlapiais barstydavo nuotakos lovą. Ji simbolizuoja Meilę ir tyrumą, taigi daugelyje šalių per vestuves jaunieji apiberiami rožių žiedlapiais.

  • Rožė ramina nervų sistemą, suteikia saugumo ir pakilumo jausmą, atveria širdį ir
  • išsklaido pyktį. Ištirpdo įtampą, nerimą, sustiprina moterų pasitikėjimą savimi, teikia žavesio.
  • Rožė tonizuoja gimdą, sumažina priešmenstruacinę įtampą, normalizuoja menstruacijas.
  • Padeda šalinti nevaisingumo (dažniau vyriško) priežastis, atkuria libido, malšina stresą, skatina laimės hormono - dopamino gamybą, moteris išlaisvina nuo frigidiškumo, o vyrus - nuo impotencijos.

Šaltinis: Jūratė Kukėnienė “Aromaterapijos kerai”
Patricia Davis “Aromaterapija nuo A iki Z”
Rožių eterinį aliejų galite įsigyti - ČIA