Cinamonų Eterinis Aliejus - Aukso Vertės

 

Cinamonas yra laikomas vienu iš seniausių ir vertingiausių prieskonių pasaulyje. Sakoma, kad kadaise cinamonų eterinis aliejus buvo vertinamas net labiau už auksą.

Cinamonas yra naudojamas jau tūkstančius metų, nuo pat senovės Egipto laikų. Jo eterinis aliejus jau yra tapęs vienu iš populiariausių tiek Tradicinėje Kinų medicinoje tiek Ajurvedoje. Palaipsniui šis augalas tapo sėkmės ir turto simboliu. Jis taip pat buvo siejamas su apsauga, nes 15-tame amžiuje kapų plėšikai naudodavo cinamoną savo aliejų mišiniuose, kad apasisaugotų nuo maro. Senovėje cinamonų aliejus dar buvo naudojamas kaip raminamasis preparatas gimdymo metu.

Šiandien jis yra ir toliau naudojamas emociniams ir fiziniams negalavimams, kvėpavimo ir virškinimo problemoms, peršalimo simptomams lengvinti, taip pat pastebėta šio aliejaus įtaka grybelinėms infekcijoms, gausioms menstruacijoms ir skausmams jų metu malšinti, artrito simptomams palengvinti, bei esant įvairioms odos infekcijoms. 

Cinamonų eterinis aliejus gali pagreitinti atsigavimą po peršalimo ligų. Jeanas Valnetas patardavo vyresniems žmonėms jį naudoti žiemą, kad jie būtų stipresni ir nepasiduotų infekcijų sukeliamoms ligoms. Išbandykite pagyvininatį aliejų mišinį, kuris pastiprins imunine sistemą, atpalaiduos užsikimšusius kvėpavimo takus, palengvis stresą ir nuramins: sumašykite po vieną lašelį cinamonų, rozmarinų, eukaliptų, gvazdikėlių ir apelsinų eterinių aliejų ir naudokite inhaliacijoms arba difuzoriuje. Dėl šildomojo poveikio šis aliejus gali palengvinti pirmajai gripo stadijai būdingą skausmą ir šaltkrėtį, taip pat karščiavimo rezultatą - silpnumą. 

Nedidelį cinamonų aliejaus kiekį galima įmaišyti į kitą masažui skirtą pagrindinį aliejų, tokį kaip abrikosų kauliukų arba jojobos. Masažas su cinamonų aliejumi mažina raumenų ir sąnarių skausmus, skatina kraujotaką, malšina mėšlungio skausmus. 

Taip pat būtų verta išbandyti cinamonų aliejaus poveikį esant įvairiems virškinimo sutrikimams: paskatinti virškinimą, malšinti skrandžio ir žarnyno skausmą, mažinti dujų kaupimąsi, pykinimą. 

Tradiciškai šiam aliejui, kaip ir kitiems šildomiesiems aliejams, priskiriamos afrodiziakų savybės, tačiau su  juo reikia elgtis atsargiai. 

Šiltas ir aštrus cinamono eterinio aliejaus aromatas dažniausiai asocijuojasi su žiemos šventėmis, bet iš tiesų yra labai įvairiapusiškas ir, kaip matome, turi daug naudingų savybių.

Įspėjimas! Šis aliejus nerekomenduojamas neščiosiosioms, taip pat patartina atsargiai naudoti vaikams ir žmonėms turintiems itin jautrią odą. Ant odos naudoti tik atskiestą su baziniais aliejais. Nebūti tiesioginiuose saulės spinduliuose 12h po šio aliejaus naudojimo and odos.

Cinamonų eterinį aliejų įsigyti galite ČIA

 

Šaltiniai: “Aromaterapija nuo A iki Ž” Patricija Davis


1 komentaras


  • pglqibcfit

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?